Sunday, June 27, 2010

Athif B'day Pre-Celeb

My eldest son's birthday is on 19th of Jun, actually. Unfortunately, ibu so busy with assignments and final exam is just around the corner, ayah also busy with weekend classes...so, we decided to postpond his b'day celebration @ school and also @ home. His Maklang (my 3rd sis) just bought a slice of Secret Recipe's cake on that day as he repeated  "Mana kek, ibu?". Cian betul bila mendengar nya. Hehe... Budak2 zaman skang cerdik pandai.

Last Saturday, Opah ndaknya yang juga merupakan Makndak kepada saya dan adik kepada mak saya telah dtg ke rumah mak membawa kek yang telah ditempah untuk Athif. Saya just sempat goreng mee dan wat air sarsi utk hidangan pagi tu. Semuanya tidak dirancang and lagipun petang tu (kul 2) saya ada exam paper PBSM kat UKM, Bangi.. plak tu tengah kelam kabut nak 'burn' presentation slide ke dalam cd sebab nak kena submit. So, semuanya memang agak huru hara. Ni semua untuk cukup syarat dan menghiburkan hati anak bujang saya yang disayangi. :)

Ni ada la gambar sket masa pre-celeb tu. Saya dah janji ngan Athif nak wat b'day dia @ school bila saya dah abis exam, last paper is on 5th of July. Tak sabar rasanya nak abis exam padahal satu apa pun tak study lagi nih. Boleh tak camtu kawan2?

Ni la rupenya kek yang Opah ndak tempah untuk Athif. Blueberry cake rasanya sebab inti dlm blueberry. Athif malu2 kucing lak bila kitorang suruh dok dpn kek tu. :)


Athif meniup lilin selepas nyanyi 
"Happy b'day to you, happy b'day to you, happy b'day to Athif Hidayat, Happy b'day to you.." 
Haha.. nyanyi lagu untuk diri sendiri.


Ibu: "Potong la cepat Athif, ibu nak makan kek nih"


Ni rupa adik Ameer kesukaan dapat makan b'day kek abangnya.

Saya planning nak wat b'day Athif skali ngan b'day Ameer @ school diorang nanti sebab birthdate Ameer jatuh pada bulan pose (24.08). Okey la tu, kan... jimat masa. Tapi nak wat 1 kek jer ker 2, sebab diorang class yang berlainan....

Hhmmmmm.... 

5 comments:

Me Mrs.Eady said...

kak pai..org pun baru je buatkn birthday syahmi kat umh ngn kat taska..
hehehe....syahmi malu2 plak...;)

wahida said...

nampak best je kek tu...

Pai the Mrs Razif said...

izwaa: tu la, skang ni kpai tgh buzy ngan final exam so terpaksa tangguh dulu sambutan bday athif. ingat nk wat skali ngan adik dia.

syazharchoixee said...

kak kan kelas asing2..so kena bagi 2 kek k..heheh...baru puas makan heheh...
syoknyer atif ada pre celeb lagik yer...

Pai the Mrs Razif said...

aike: oo.... macam tu yek.
hehe, pasni Athif nyer post- celeb b'day & pre-celeb b'day Ameer. hihihi.... :)